Ígéret már van a folytatásra
 Gombos András válaszolt Vincze László kérdésére

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-11 | Bíró Dániel

A csongrádi gátrekonstrukciós program folytatására tett ígéretet a szentesi Gombos András, a vízügyi minisztérium politikai államtitkára. A szaktárca képviselője szerint ütemezve, legkésőbb 2008 elejére valósulhat meg teljes egészében a védmű érintett szakaszának felújítása.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A csongrádiak idén legalább négyszáz méteres szakaszon szeretnék felújítani a gátat. Fotó: Bíró Dániel
A csongrádi gátrekonstrukciós program folytatásának ügyében az első pozitív kormánypárti visszajelzésnek lehettek tanúi azok, akik figyelemmel kísérték az országgyűlés keddi munkáját. Mint ismeretes, a város honatyája, Vincze László már több ízben kért a kormányzattól anyagi szerepvállalást a még felújításra váró 2600 méteres szakasz rendezésére, de az idei költségvetést boncolgató decemberi vitában a többség mindannyiszor elvetette a módosító indítványokat. A március 8-i ülésen Vincze az árvízvédelmi beruházás további finanszírozását szorgalmazta felszólalásában, majd a jövőt illetően kérdést intézett a szaktárca képviselőjéhez. Gombos András, a vízügyi minisztérium politikai államtitkára válaszában ígéretet tett a program idei folytatására.

– Arról még nem tudok nyilatkozni, hogy a minisztérium mennyi pénzt különít el erre a fontos feladatra, de azt szeretnénk, hogy a tavaszi árhullám levonulása után megkezdődhessenek a munkák – fogalmazott a szentesi kötődésű államtitkár. A kilátásokról annyit elmondott: elképzeléseik szerint ütemezve, legkésőbb 2008 elejéig kellene megújulnia az érintett szakasznak, amely mintegy 1,3 milliárd forint kiadást vonna maga után.

A kormányzati szándék komolyságára utalhat, hogy az Atikövizig csongrádi szakaszmérnökségétől a minisztérium már bekérte a rekonstrukció tervdokumentációját. Ördögh József, a szakaszmérnökség vezetője azt mondja: 2005-ben legalább négyszáz méternyi szakasz felújítása lenne indokolt.