A szentesi Viola Szandra a Miss Universe Hungary döntőjében
 Szeretném magam megmutatni, avagy a líra és a szépség

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-03 | Blahó Gabriella

Csongrád megye szépségeit szentesi lány képviseli a Miss Universe Hungary döntőjében. Viola Szandra gimnáziumi diák szabad idejében verseket ír, a színművészetire készül. A szépségversenyben leginkább a szereplés volt vonzó számára, szeretné megmutatni a világnak, ki is ő valójában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A költészetben a belső tartalom a fontos – vallja Viola Szandra. Fotó: Blahó Gabriella
Először a Tőserdő Szépe versenyen indult Viola Szandra, hogy kipróbálja magát a számára új műfajban. Különböző válogató szereplések után a Miss Universe Hungary döntőjééig vezetett az útja: Csongrád megyéből egyedül a szentesi lány indulhat a korona megszerzéséért.

Szerény öntudat

A Magyar Televízió hétfő este kilenckor közvetíti az esztendő tizennyolc legszebb magyar lányának bemutatását, a műsorban pedig találkozhatunk vele. Mint mondja, sok kedves embert ismert meg, barátságok is születtek a versenyen, alapvetően jól érezte magát, bár kissé szokatlan volt számára egész napon át tűsarkú cipőt viselni. Szandra különösebb gondot nem fordít szépségének ápolására, bár sokat mozog, néha sminkel.

Úgy véli, a szépség isteni adomány, melyre vigyázni kell, visszaélni vele nem szabad. Ismer egy bibliai történetet két lányról, akik kérkedtek tetszetős küllemükkel, ezért pedig Isten elcsúfította őket. Igyekszik szerény, ugyanakkor öntudatos lenni. Érdekli minden, ami a szerepléssel kapcsolatos. Viola Szandra verseket ír, eddig két antológiában jelentek meg művei két ciklusban az Új Átlók Művészeti Társaság kiadásában Léleksztriptíz és Fel-le címmel. Azt mondja, a költészetben elmondhat mindent, amit nem mondhat el: a lélek dolgai foglalkoztatják mélyen. A versíráshoz ragaszkodik, számára ez az élvezetek egyik forrása, szeretne eljutni az igazi művészethez. Úgy érti, a legszebbet, legtöbbet és az igazat elmondani a saját énjén keresztül. Szólni olyan dolgokról, amiket az emberek nem tudnak, vagy nem akarnak észrevenni. Irodalmi pályázatokon vesz részt, s rendre kap díjakat.

Járt a Sárváron rendezett diák író-költő táborban, ahol hozzá hasonló kortársaival találkozhatott. A szentesi barátok egyre inkább értik és ezért értékelik a verseit, Szandra ennek nagyon örül.

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium negyedikes diákja kitűnő tanuló, kórusban énekel, klarinétozik.

Keresi önmagát

Nem drámatagozatos, de látogatja a drámaisok óráit, ezért színházi alapismeretekből is tesz érettségit – most ez a legfontosabb. Felvételizni fog a színművészetire, bár úgy látja, az igazi színésztehetségek is elkallódnak, ismeretlenségben élnek, ezért nem biztos benne, hogy végül ezt a pályát választja, neki fontos, hogy sokan tudjanak róla, illetve arról, amit alkot. Egyébként magyar–kommunikáció szakon szeretne továbbtanulni az ELTE-n, szívesen lenne újságíró vagy színikritikus.

Többre vágyik

Viola Szandra úgy gondolja, hogy a külső önmagában kevés, a belső tartalom sokkal fontosabb, az ugyanis széppé teszi az embert. Szeretné magát megmutatni a világnak és úgy véli, még rengeteget kell tanulnia. Szerinte a valódi költészethez a minden ismerete szükséges, ebben pedig benne foglaltatik az általános műveltség és a tapasztalat. Olykor előfordult, hogy valaki a művei olvastán magára ismert, megértette, hogy éppen az a sor miatta született, s ez a valaki Szandra barátja. Az ifjú hölgy úgy véli, a modellkedés szép pálya, de az tényleg csak a külsőségekről szól, ő pedig ennél többre vágyik.


Névjegy

Született: Szentes, 1987. április 15.
Iskola: Horváth Mihály Gimnázium, negyedik osztály
Nyelvismeret: angol, német
Művei: Léleksztriptíz 2003, Fel-le 2005.
Magasság: 167 cm
Mellbőség 85 cm
Derékbőség: 61 cm
Csípőbőség: 90 cm
Testsúly: 49 kg

Remény

Tó partján sötéten csobog az éjszaka,
Lyukat égetnek tükrébe csillagok.
Milyen könnyű: járok a hullámokon!
– Hogy-hogy végül csillagokba fulladok?