Száz új lakás épül Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-19 | Blahó Gabriella

Száz lakás épül egyszerre Szentesen. Az új otthonra várók listáját rövidítik a beruházások, de ettől nem várnak árcsökkenést az ingatlanszakértők. A lakások egy részét értékesítik az építők, más részüket az önkormányzat adja majd bérbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Petőfi utcában hamarosan bérbe ad otthonokat az önkormányzat. Fotó: Tésik Attila
Száz új otthon alaposan átrajzolja a szentesi ingatlanpiacot, de ettől nem várnak árcsökkenést az ingatlanszakértők. Az árak relatívan még mindig magasabbak, mint a megye más városaiban. Míg Szegeden egy kétszoba-hallos panellakás átlagosan hat és fél millióba kerül, addig ugyanez a szentesi Kertvárosban hét és fél. Az új építésű otthonok ára ennél jóval magasabb, négyzetméterenként szerkezetkészen vagy kulcsrakészen 170 és 215 ezer forint közt kínálják a lakásokat a beruházók. Mindezt az alacsony kínálattal és a magas kereslettel magyarázzák az ingatlanszakértők.

A Kiss Bálint utcában építkezik a budapesti Danubius, míg a Horváth Mihály utcában a vásárhelyi Bodrogi Bau, a két helyen összesen nyolcvan új lakás épül. A vásárhelyi cég képviselője, Rideg Zoltán elmondta lapunknak, hogy az önkormányzat megbízásából a Petőfi utcában huszonkét bérlakást is építenek, melyet pályázat útján elnyert támogatás segítségével fizet ki a város. Az értékesítésre szánt lakások tavaszra-nyárra készülnek el, míg a bérelhető otthonok várhatóan az év végére.

Az új lakások szinte mind elkeltek már, a Horváth Mihály utcai építkezésen huszonöt üzlethelyiség úgyszintén.

A százkét új lakás a városban régen élő keresletet némiképpen kielégíti, de nem oldja meg a szentesiek problémáit. A bérlakásra várók listája hosszú, a használt lakást vásárolni szándékozók száma szintén nagy – ezt a hirdetésekből könnyen nyomon lehet követni. A kereslet annak ellenére nagy, hogy a város lakosainak száma csökken, munkahelyből pedig kevés van – Szentesen teremteni biztos egzisztenciát nem könnyű.