Latyakban úszik a szentesi belváros
 A környékbeli főutak mindenfelé biztonságosak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-18 | Blahó Gabriella

Harminc centiméter hó esett két nap alatt Szentesen – a takarítással nehezen tudott megbirkózni a városellátó. Tegnap olvadt, hatalmas tócsák keletkeztek a belvárosban, a mellékutakon még délután is bajos volt a közlekedés. A városból kivezető főutak viszont mindenütt tiszták és járhatók voltak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Délre víz öntötte el az utcákat. Fotó: Blahó Gabriella
A hóeltakarítással megbízott városellátó intézmény dolgozói tegnap hajnali két órakor kezdték a munkát Szentesen, éjféltől hullott újra a csapadék. Munkájuk eredménye kevéssé volt érzékelhető, hiszen tegnap szinte járhatatlan volt a szentesi belváros. A főutcán a járdákról az út szélére tolt havat az ott parkoló autók miatt nem tudták eltakarítani – tudtuk meg Varga Sándortól. Az intézmény vezetője hozzátette, hogy közben az emelkedő hőmérséklet miatt olvadt a hó, a csapadék-elvezető csatornákhoz ugyancsak kevéssé fértek hozzá a munkások. Délutáni elfoglaltságuk volt a hatalmas olvadó torlaszoktól megszabadítani a csatornákat, hogy a víz elfolyjon a kocsik között.

Tegnap délelőtt még a Rákóczi és a Kossuth utca kereszteződésénél lévő zebrán sem lehetett átmenni a rendkívüli mennyiségű latyak miatt, az Ady Endre utca és a Kossuth utca találkozásánál ugyanez volt a probléma. Az előbbi esetben a terület a közútkezelő vállalaté, melyet a kialakult szokások alapján mégis a város takarít.

Az intézmény vezetője elmondta: a főutakra nedves sót szór a közútkezelő, míg a város csak a hagyományos, száraz sóval rendelkezik, ezért a főutakon a nagyobb forgalomnak köszönhetően hamarabb lesznek tiszták az utak.

A városellátó egyébként elsősorban az autóbuszok által használt utakat tisztítja, s ezután jut erő és ember a mellékutakra. Varga Sándor elmondta: az önkormányzati költségvetésből felhasználható összeg mindössze olyan technikára elegendő, amely normális időjárási viszonyok esetén hozza a kívánt eredményt – az idei tél azonban nem ilyen.