Három gázszámla egy borítékban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-18 | Balázsi Irén

Megnyugtatta a zúgolódó szentesieket a Dégáz Rt. igazgatóhelyettese, amikor számológéppel a kezében bebizonyította, hogy jól számolták ki a számlát. A későbbiekben arra is lehetőség nyílik, hogy tizenegy hónapon keresztül egyenlő összeget fizessenek a fogyasztók.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Most még hatóságilag szabályozott árakon adják a gázenergiát, s a díjemeléssel nem a szolgáltató járt jól, hanem a termelő, illetve az importáló cég. Kele Zsolt, a Dégáz Rt. kereskedelmi és ügyfélszolgálati igazgatóhelyettese a Fidesz szentesi szervezetének meghívására azt is elmondta a Gázos számlák, ha jönnek című fórumon: a kompenzációs rendszerrel támogatják a lakossági kisfogyasztókat. Változást jelent, hogy az ügyfelek három számlát kapnak egyszerre, ezekből kettő részszámla. Régebben köbméterben tüntették fel a fogyasztást, az ügyfelek maguk is kiszámolhatták, mennyit kell majd fizetniük. Most viszont térfogat alapján mérik a gázt, amely változik a légnyomás hatására. Ám különböző szorzókkal pontosítanak, amelyet be is mutatott számológéppel a reklamáló szentesieknek az igazgatóhelyettes.

Bebizonyosodott, hogy jól küldte ki a számlát a szolgáltató. A kompenzációval kapcsolatban elhangzott: nem igazságos a rendszer, mert annak is jár az ellentételezés, aki például úszómedencét fűt odahaza a gázzal. A későbbiekben áttérnek majd az úgynevezett kiegyenlített számlázásra, amelyet az ország más részein megkedvelt a lakosság többsége. Ennek a rendszernek az a lényege, hogy 11 hónapon keresztül azonos összeget kell fizetnie az ügyfélnek, és a 12. számlán történik az elszámolás. Kele Zsolt hozzátette: ez nem lesz kötelező, annak számláznak majd így, aki igényli. Kérdésre válaszolva azt is elmondta: az ügyfélszolgálati irodában rá hivatkozva akár havonta is bediktálhatják a mérőóra állását, így mindig az elfogyasztott mennyiség alapján fizethetnek.