A Makó a Szentessel, az Algyő az Orosházával játszott
 Kondacs gólja döntött

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-05 |

Megkezdték felkészülési mérkőzéseik sorozatát a megyei NB-s labdarúgócsapatok. A Makó egyetlen góllal verte a Szentest, míg az Algyő két góllal kapott ki Orosházán.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Makó FC–Szentes 1–0 (0–0)
Előkészületi labdarúgó-mérkőzés. Makó, Erdei téri sporttelep, edzőpálya.
Makó: Kovács K. – Kazán, Kondacs, Brakszatórisz, Kis K. – Szűcs, Tóth Cs., Varga R., Bány – Hadár, Schreiber. Játszottak még: Kerekes (kapus), Bagi, Csamangó, Rózsavölgyi, Sontra. Edző: Takács Zoltán.
Szentes: Kiri – Márics, Kádár, Kerepeczki, Gyagya – Koncz, Kislőrincz, Kovács, Onhausz – Barna Cs., Pribiszalics. Játszottak még: Bíró (kapus), Ábel, Mihály, Tasi. Edző: Török László.
Gólszerző: Kondacs.

A körülményekhez képest nagyszerűen előkészített pályán fogadták a szentesieket a házigazdák. A hátsó pályát néhány centitől eltekintve hómentessé tették a pályamunkások, úgyhogy minden akadály elhárult az előkészületi találkozó elől. A nemrég szerződtetett új makói tréner debütálása NB I/B-s csapata élén jól sikerült: tanítványai jó iramú, küzdelmes, hellyel-közzel még színvonalasnak is mondható meccsen 1–0-ra legyőzték az NB II-es Szentest. Az első félidőben forogtak többet veszélyben a kapuk, a győztes gól mégis a fordulást követően, a találkozó 55. percében Kondacs révén született meg.

Mindkét együttesben az újak is pályára léptek, a Makóból Tóth Csaba és Sontra, a szentesiektől Kiri, Onhausz, valamint a kimondottan jó benyomást keltő támadó, Pribiszalics. A Maros-partiaknál négyen kihagyták az első edzőmeccset: a műtéten átesett Magyar egyelőre külön edz, Horváth Lászlót izomfáradtsága, Podonyit porcgyanús térde, Bernáthot pedig betegsége tartotta távol a meccstől. A Makó FC ma 11 órakor az élvonalbeli Békéscsaba otthonában lép pályára, a Szentes pedig 14 órakor a HFC-t látja vendégül edzőmeccsen.

Az Algyő NB III-as labdarúgói is lejátszották első felkészülési meccsüket. Ezen az NB I/B-s Orosháza otthonában két találattal kikaptak Lóczi István tanítványai.

Orosháza–Algyő 2–0 (1–0)
Algyő: Ábrahám – Krisztin T., Sümeghy, Krajczár, Krucsó – Vastag, Huszárik, Vass, Daróczi – Kui, Pálinkó. Cserék: Szlobodnyik, Koza. Edző: Lóczi István.