Két halott a sűrű ködben
 Fekete kedd a Szentes környéki utakon

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-12 | Blahó Gabriella

Ketten meghaltak abban a két balesetben, amely tegnap kora délelőtt történt a Szentes környéki utakon. Egyik esetben sem a látási viszonyoknak megfelelően vezettek az autósok, az előzések tragikus véget értek a sűrű ködben. Az elkerülő úton pedig mindezek után egy fiatalember a helyszínelő rendőrök életét is veszélybe sodorta – szerencsére ők mindannyian megúszták a balesetet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Ködben előzött, kamionnak ütközött. A Suzuki szentesi sofőrje életét vesztette Fotó: Vidovics Ferenc
Két halálos baleset történt tegnap reggel a sűrű ködben, a csúszós úton Szentes környékén. Az első tragédia színhelye a várost elkerülő 451-es főút volt. Negyed nyolc tájban egy Ford Mondeo egy kamion előzésébe kezdett, a ködben nem vette észre a vele szembe jövő Fiat Ducato kisteherautót – frontálisan ütköztek. A Fiat az árokba borult, míg a Ford öt utasának egyike, akinek biztonsági öve nem volt bekapcsolva, a hátsó ülésről zuhant előre. A negyvennyolc éves kiskunfélegyházi férfi a helyszínen életét vesztette. A Ford vezetőjét és két utasát, valamint a Fiat sofőrjét súlyos, illetve könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Miközben a rendőrség helyszínelt, újabb balesethez riasztották az egyenruhásokat, a 45-ös főútra, a városhatárba. Egy Suzuki kezdett előzésbe, a rossz látási viszonyok miatt nem vette észre a szemből érkező kamiont, melynek vezetője a balesetet nem tudta elkerülni.

A Suzuki szentesi vezetője, egy huszonöt esztendős nő – aki szintén nem használt biztonsági övet – a kórházba szállítás közben halt meg.

Újabb, szerencsére nem tragikus baleset történt ezután az elkerülő úton:
Az első balesetben az autó egyik utasa a hátsó ülésről repült előre, és életét vesztette Fotó: Vidovics Ferenc
helyszínelés közben rendőrök életét veszélyeztette egy Ford vezetője. A szentesi kapitányság munkatársai éppen befejezték a szemlét és oldották volna fel a félpályás útzárat, amikor egy nagy sebességgel érkező sofőr – későn észlelve az úttesten elhelyezett vészvillogót és a rendőrautó kék lámpáját – hirtelen balra kormányzott, és az út menti árokban átfordulva állt meg. A kocsi vezetője könnyű sérülésekkel úszta meg a balesetet. Az úttesten tartózkodó járőrök félreugrottak, egyiküktől mindössze fél méterre állt meg a felborult autó.

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Földvári N. István felhívta a figyelmet arra: a tragikus kimenetelű balesetek szomorú példái annak, amikor a járművezetők nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Ködben különösen fontos lassan vezetni. A kapitány úgy fogalmazott: nem elég az úticélt szem előtt tartani, oda is kell érni. Tegnap délelőtt két család élete tört ketté a szentesi utakon, mindkét halálos baleset elkerülhető lett volna.