Segítség a megyéből

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-05 | Timár Kriszta

A világ minden tájáról özönlenek az adományok Délkelet-Ázsiába, a szökőár túlélőinek. A megyéből is sokan segítenek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok a délkelet-ázsiai szökőár által lerombolt területekre. A magyar állam orvos- és mentőcsoporttal, valamint oltóanyagokkal, gyógyszerekkel és kötszerekkel támogatja a rászorulókat. Budapest önkormányzata víztisztító berendezést és 50 millió forintos segélyszállítmányt is küldött.

Csongrád megye is segít. A szegedi polgármester kabinetfőnöke, Solymos László elmondta, mivel a híradásokból már kiderült, sok olyan adomány érkezik, amely nem jelent nagy segítséget a rászorulóknak, tájékozódnak, hogy az összeállított csomagba csak olyasmi kerüljön, amelyre nagy szükség van.

A szegedi Hóbiárt bisztró vezetősége ismert segítőkészségéről: például naponta ingyen ebédeltetnek rászoruló gyermekeket. Tóth Zorica elmondta: cégként még nem támogatták az ázsiai szökőár túlélőit, magánemberként azonban ő maga már adakozott.

– Csekken küldtem nekik pénzt – mondta. – Olyan borzalmas és kilátástalan a helyzetük, hogy mindenképpen tenni akartam valamit, amivel a magam módján segíthetek.

A vagyonával a 100 leggazdagabb magyar között szereplő Magyar József,, a szentesi Hungerit Rt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: nagyon sajnálja az ázsiaiakat, de ő inkább a magyarokat segíti adományaival, hiszen itthon is rengeteg a rászoruló.

– A cég támogatási listáján elsősorban helyi nyugdíjasok és egészségügyi intézmények szerepelnek. Ők rendszeresen kapnak adományokat – magyarázta Magyar József. – Magánemberként is a hazai nélkülözőkön igyekszem segíteni, mert így tartom tisztességesnek.