Vidám szentesi szilveszter
 Petárdával, trombitával búcsúztak a Kurca partján

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-03 |

Ezrek gyűltek össze a szentesi Kossuth téren, hogy az óévet búcsúztassák és együtt koccintsanak a következő esztendőre. Szilveszteri programokban bővelkedtek az év utolsó napjai. Természetesen ezúttal is tűzijáték köszöntötte az új évet éjfélkor.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A református templom tornyából kilőtt rakéták hangja és színei mellett muzsika árnyalta az éjféli tűzijátékot. A szentesieknek évről évre feledhetetlen látványosságban van részük, feltehetően senkinek nem tetszene ma már, ha elmaradna a közös ünneplés. Szilveszteri köszöntőjében a polgármester rendre közvetlenül szól számtalan városlakóhoz: Szirbik Imre emlékeztette hallgatóit az elmúlt év egyik legfontosabb, fejlődést szolgáló történésére, az uniós csatlakozásra. A város vezetője baráti légkörben töltött vidám pillanatokról, az együttlétről beszélt, a Himnusz és a pezsgődurranás után a téren összegyűltek folytatták a mulatságot.

Különös módon a belvárosi kávéházakban nem voltak nagyon sokan, a hideg elől betérők az ilyenkor szokásos ital mellett forralt bort is választhattak. A szilveszteréji mulatságot megelőzően december 30-án este óévbúcsúztató koncertet adott a sportcsarnokban a városi fúvószenekar és a vegyes kar. Az első óévbúcsúztató koncertet a zeneiskolában adták, legközelebb a hallgatók már a színházteremben sem fértek el, tavaly a sportcsarnok lelátója megtelt, most már a küzdőtéren is ültek: a felállított színpad és az óriáskivetítő színvonalas zenei eseménynek adott helyet. Az év végi koncerteket hallgatni társasági eseménynek számít a városban.

Az év utolsó napjaiban minden képzeletet felülmúló mennyiségben durrantak petrádák és az ekkor használható tűzijátékok a város utcáin. Szerencsére ezen az éjszakán a tűzoltóknak számottevő munkája nem akadt, bűncselekmény sem történt, békésen és nagyon vidáman telt a szilveszter.