Fából faragott pisztollyal támadt
 A szentesi rabló álarcot viselt, zsákmánya: húszezer forint

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-03 | Blahó Gabriella

A szilvesztert megelőző napon álarcos rabló járt egy szentesi üzletben, és előbb fából faragott pisztollyal, majd késsel fenyegette a boltost. A Zizi tulajdonosa, amint lehetett, riasztotta a rendőrséget. Nagyon megijedt, másnap mégis kinyitott, mint mondta: bármi is történt, nem hagyhatja cserben a vásárlóit, akik megrendelték az ünnepnapra is a friss kenyeret.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kertvárosi élelmiszerüzletből húszezer forintot vittek el Fotó: Blahó Gabriella
Korábban Szegeden három nap alatt három boltban járt egy rabló, ő azonban valószínűleg nem azonos a szentesi tettessel. Már besötétedett december 30-án, amikor a szentesi kertvárosi élelmiszerüzletben fából faragott, pisztoly formájú tárggyal próbálta meg az eladót a napi bevétel átadására kényszeríteni az ismeretlen tettes. Pitiné Szabó Erzsébet, az üzlet tulajdonosa első reakciója az volt, megkérte a fiatalembert, hogy ne tréfáljon. Ekkor a középmagas, nem túl erős testalkatú elkövető kést vett elő, a pult mögé ment, a hölgy közelébe. A tulajdonosnő ekkor átadta a pénztárban lévő mintegy húszezer forintot, s azonnal hívta a rendőrséget. Erzsébet megijedt, de amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, már valamelyest megnyugodott. Úgy véli, nem lehetett környékbeli az illető, hiszen mindenkit ismer, a szentesi Kertváros pedig alapvetően biztonságos hely.

December 31-én, szilveszter napján kinyitott, hiszen a vásárlókat nem hagyhatta cserben: sokan előre rendeltek friss kenyeret az ünnepre. A tulajdonosnő a rablás éjszakáján nem tudott aludni, gondolkodott sokat azon, mit tehetett volna másként, végül arra a következtetésre jutott, helyesen cselekedett. Feltételezése szerint a szegedi rablásokon felbuzdulva döntött valaki úgy, hogy éppen az ő üzletében próbál meg hasonlót. Erzsébet biztos benne, hogy ennek egyáltalán nem lett volna szabad megtörténnie.

A tettes a napi bevétellel kilépve az üzletből, mintegy tíz-tizenöt métert gyalog tett meg, utána ismeretlen járművel távozhatott. Tyityán László őrnagy, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője úgy véli, a szegedi és a szentesi elkövető azért sem lehet ugyanaz a személy, mert a módszerük alapvetően különbözik. A szentesi tettes a szegedivel ellentétben álarcot viselt, melyből csak a szeme látszott ki, a kényszerítő eszköz is más. A szentesi kapitányság nyomozói nagy erőkkel kutatnak az elkövető után.