Adja az arcát a rablásokhoz
 A boltosok már azt találgatják, ki lesz a következő áldozat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-30 |

Alig negyvennégy óra alatt három lakótelepi boltot fosztott ki egy fiatal, fegyveres rabló. A boltosok azt találgatják, ki lesz az álarc nélkül tettes következő áldozata. A rendőrség 100 ezer forint vérdíjat tűzött ki a tettes fejére. A vakmerő bűnözőt tegnap este kishíján elkapták, az utolsó pillanatban tudott megmenekülni az őt üldöző buszsofőr elől
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szandrának az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a fegyvert ráfogó támadó a rablás alatt végig a szemébe nézett Fotó: Frank Yvette
– Megéreztem, hogy a következő áldozat én leszek. Sajnos nem tévedtem, jók voltak a megérzéseim – mondta Szandra, annak a szegedi élelmiszerboltnak az eladója, akire kedd este nyolc óra előtt tíz perccel fogott fegyvert a rabló. A fiatal lány néhány órával korábban, a kenyérszállítóktól hallotta – majd tegnap lapunkban is elolvasta –, hogy előző este megtámadtak és kiraboltak egy felsővárosi üzletet. (A Kereszttöltés utcai boltból 150-160 ezer forintot zsákmányolt a tettes – a szerk.)

A lány elmesélte, a támadás előtt alig egy perccel látott egy rendőrautót elhaladni a bolt előtt. A fekete ruhás fiatal férfi öltözete, viselkedése nem volt feltűnő, nem viselt álarcot, és a szakadó eső miatt az sem volt meglepő, hogy dzsekijének kapucniját a fejére húzva nyitott be az üzletbe.

– Odalépett a pulthoz, elővett egy pisztolyt és közvetlen közelről rám fogva a bevételt kérte. Nem követelte, kérte. Nem ordított, nem is emelte fel a hangját, nyugodt hangon, mintha kenyeret akart volna vásárolni mondta, hogy adjam oda a napi bevételt. Sok minden megfordult a fejemben, nem tagadom, nagyon megijedtem, de szerencsére nem
Boltosok pánikban

Szegeden, elsősorban a lakótelepi boltokban, már azt találgatják az eladók, hogy közülük ki lesz a következő áldozat. Több, általunk megkérdezett eladó nem titkolta, hogy fél. Az üzletek tulajdonosainak többsége nem engedheti meg magának, hogy biztonsági őrt, több eladót, vagy/és megfelelő biztonsági rendszert alkalmazzon. Martonosi István, a Kisosz megyei titkára azt tanácsolja, hogy támadás esetén az eladók ne ellenkezzenek, adják át a bevételt, ezzel akár egy nagyobb tragédiát is megelőzhetnek.  
blokkoltam le. Benyúltam a pénztárgépbe és átadtam neki a pénzt. Mintegy tízezer forint volt a kasszában – folytatta Szandra a kedd esti rémtörténetet.

A fiatal, egyébként feltűnően csinos eladólány elmondta, hogy a rászegeződő pisztoly ellenére alaposan megnézte a fiatal, húsz év körüli férfit. Abban biztos, hogy már látta, de hogy hol, mikor, arra nem emlékezett, de felismerné. Számára az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a rabló végig a szemébe nézett.

Egyébként közte és a rabló között kialakult egy rendhagyónak mondható párbeszéd. Közölte a támadóval, hogy nem járt jól, mert a napi bevételt egy órával korábban a tulajdonos elvitte. A vakmerő gengszter közben észrevette, hogy két kamera „figyeli". Megkérdezte, működnek-e. Az igen válasz után már azt akarta megtudni, hol van a kazetta. Szandra elmondta neki, hogy a felvételeket nem a boltban, hanem a szomszédos házban rögzítik nyitástól zárásig. A támadó belenézett mind a két kamerába, majd kilépett az ajtón és eltűnt. A lány azonnal hívta a rendőrséget és az üzlet tulajdonosát...

Százezer forint a nyomravezetőnek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100 ezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, egyúttal a rendőrség közzé tette a feltételezett tettesről készült fantomképet és a rabló személyleírását. A Debreceni utcai bolt támadója 20 év körüli, 170-180 cm magas, vékony testalkatú férfi. Arca hosszúkás és sovány, orra egyenes, szeme színe barna. Az elkövetéskor sapkát, fekete kabátot és sötét színű nadrágot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, annak körülményeiről vagy az elkövető kilétéről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Párizsi krt. 16–22.), vagy hívja a rendőrség 107-es, 112-es, illetve a telefontanú 06/80/555-111-es hívószámát. A nyomravezető kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli.