Üzemcsarnokot avattak Szentesen
 Kezdetben négy, most több mint nyolcvan dolgozójuk van

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-22 | Blahó Gabriella

A dél-alföldi régióban példátlan eredményeket ért el a vezeték nélküli távközlés-technikai rendszerek gyártásában a szentesi Metalcom-R Kft. Tegnap az ipari parkban új üzemcsarnokot avatott a nyolcvanhárom főt foglalkoztató vállalkozás, amely kormányzati támogatás nélkül, a saját erejéből fejlődött.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A cég a beruházást önerőből finanszírozta Fotó: Tésik Attila
A szentesi ipari parkban vásárolt ingatlant a Metalcom-R Kft. – az átalakított épület új üzemcsarnokát tegnap avatták fel. A hatalmas, korszerűen felszerelt teremben néhány nap múlva acélszerkezetek készítésére alkalmas gépek működnek majd. A vállalkozás 1999-ben indult négy fővel, ma nyolcvanhárman dolgoznak a Metalcomnál, amely távközlés-technikai cégek számára gyárt különböző berendezéseket. A kft. idei árbevétele várhatóan hatszázmillió forint lesz.

A két budapesti telephellyel rendelkező vállalat ügyvezető igazgatója úgy véli, az elért eredményekben fontos szerep jut a szakmai kérdésekben felkészült csapatnak. Bozó Zoltán emlékeztetett arra: költségvetési támogatás nélkül fejlődött a vállalkozás.

A gazdasági minisztérium államtitkára szerint a cég történetének legfontosabb üzenete az, hogy direkt kormányzati beavatkozás nélkül él a gazdaság: az állam kereteket, lehetőségeket biztosít a sikerhez. Garamhegyi Ábel befektetésösztönzési helyettes államtitkár hangsúlyozta, a kormány folyamatosan csökkenti a vállalkozások terheit. Szerinte a Metalcom kiváló példája a dél-alföldi régió előtt álló lehetőségnek. Úgy véli, a térség elmaradottságát nem lehet egyszerűen az autópálya hiányával magyarázni, hiszen a kedvezőtlennek tűnő infrastrukturális háttér mellett is sok minden lehetséges.

Amerikai típusú sikertörténetnek nevezte a Metalcom fejlődését Szirbik Imre polgármester. Szavai szerint a város a vállalkozások mellett áll – itt pedig ötletben és merészségben nincs hiány.