Válaszolt a miniszter

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-22 | Bíró Dániel

A térség városai, köztük Csongrád kérését teljesítette a MÁV akkor, amikor az intercity vonatok elérése érdekében módosította a Szentes–Kiskunfélegyháza vonal járatainak menetrendjét – áll Kóka János gazdasági miniszter Vincze László országgyűlési képviselőnek címzett levelében.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint arról korábban beszámoltunk, Vincze László csongrádi országgyűlési képviselő azzal a kérdéssel fordult a gazdasági és közlekedési miniszterhez, megkezdte-e a MÁV a Kiskunfélegyháza–Szentes közti szárnyvonal felszámolását. A tárca vezetője, Kóka János válaszában megemlíti, hogy a térség városvezetői, köztük Csongrád polgármestere is 2003 tavaszán azzal a kéréssel kereste meg a MÁV-ot, hogy a szárnyvonalak intercityhálózathoz való csatlakoztatása érdekében a társaság állítson forgalomba interpici vonatokat a Szentes–Kiskunfélegyháza szakaszon – ezek segítségével legfeljebb két és fél órán belül el lehetne jutni Budapestre. A december 12-én hatályba lépő menetrend kialakításánál ezt a korábbi kérést vette figyelembe a vasúttársaság. Az új struktúra lehetővé teszi, hogy naponta négyszer, pénteken és vasárnap pedig ötször így utazhassanak a környékbeliek a fővárosba, vagy onnan vissza.

A honatya által kifogásolt IC-pótjegy vásárlására rendelkezésre álló idővel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta: ezt a tervezett utazás előtt két hónappal már meg lehet vásárolni, illetve közvetlenül indulás előtt, némi telefonos egyeztetést követően, a csongrádi vasútállomáson is meg lehet váltani.

Vincze Lászlónak a szárnyvonal megszüntetésére vonatkozó aggodalmát Kóka János alaptalannak tartja.