Fradit vert a Szeged Beton
 A Vasas ellen az utolsó negyedet nagyon elrontotta a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-18 | Szélpál László

A vízilabda OB I tizedik fordulójában a Szeged nyert, a Szentes kikapott Budapesten.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

FTC–Szeged Beton VE 6–7 (0–2, 2–2, 1–0, 3–3)
Budapest, Népliget, 200 néző. Vezette: Kiszelly, Vojvoda.
FTC: Pelle – Tóth F., Bánhidy, KATONÁS 2, Binder, LÉTAY 4, Süveges. Csere: Takács A., Nitsovits, dr. Bene, Széles. Edző: Bíró Attila.
Szeged: BARÁT – Lehmann 1, Boros 1, MOLNÁR P. 1, KOMLÓSI 2, TÓTH L., Ágner. Csere: Pataki, Munkácsy, ÉLES 2. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/3.

A Szeged Beton VE vezérkara már régóta nem titkolja, hogy a gárdától nem tartja elérhetetlennek a bajnoki negyedik helyet. A fő cél, hogy Vargáék az évad végén ezen az előkelő helyen végezzenek. Ehhez le kellett győzni a Fradit, amely az elmúlt fordulókban kikapott a Vasastól és az Egertől is, sőt a LEN-kupából is kiesett. A Szeged három bajnoki vereségét két siker követte itthon, az európai színtéren is kettős győzelemmel lépett túl a görög Vuliagmenin, és jutott a legjobb nyolc közé a LEN-kupában.

A négy egykori fradistát (Lehmannt, Komlósit, Tóth Lászlót, valamint Gyöngyösi edzőt) a soraiban tudó szegediek jól kezdtek: remekül védekeztek és elől is villogtak. Boros távoli bombával törte meg a gólcsendet, majd Lehmann használta ki tanítanivaló módon az első vendégelőnyt, 0–2. A Beton kiváló védekezéséről mindent elárult, hogy Barát kapusnak az első negyedben egyetlen lövést sem kellett védenie! A folytatásban támadásban bátrabbak lettek a játékosok, és a bírók is egyre több fórt ítéltek. Ebből sem jött ki rosszul a végtelenül taktikusan pólózó Szeged. Bár Létay két előnyt is kihasznált, de ott volt a vízben a Vuliagmeni ellen fantasztikus formát mutató Éles, és ő ott folytatta, ahol abbahagyta: naná, hogy duplázott, 2–4.

Kiszelly játékvezető felhozta egy kicsit a Fradit, fura ítéleteivel rendre a vendégeket sújtotta. Létay harmadik találata után kisebb hullámvölgybe került a Beton. Komlósi messziről hatalmas góllal növelte az előnyt, 3–5. Nem volt különösebb probléma, leszámítva, hogy Létayval továbbra sem tudtak mit kezdeni, és sajnos Katonás is felzárkózott hozzá, 5–5. Utóbbi találata nagy gól volt, de mi volt ez ahhoz képest, amit a két Péter, Molnár és Komlósi művelt, 5–7. Katonás még egyszer megcsillantotta az FTC számára a reményt, de ennél többre ezen a szegedi szempontból csodálatos estén nem fufotta a népligetiek tudásából.

Gyöngyösi András: – Megoldottuk azt, amit elterveztünk, jól védekeztünk, átlőttük a zónát. Remekül küzdöttek a fiúk, gratulálok valamennyinek.

Vasas–Legrand-Szentesi VK 12–4 (4–2, 2–0, 1–2, 4–0)
Budapest, Komjádi uszoda, 150 néző. Vezette: Bátori, dr. Fekete.
Vasas: Németh Zs. – Gombos 1, Mátyás 1, Vindisch 1, VARGA D. 3, Steinmetz Á., Steinmetz B. 1. Csere: KÁLLAI 3, Keszthelyi 1, Hesz, Kelemen, Sziklai, Szűcs 1, Nagy V. (kapus). Edző: Földi László.
Szentes: Horváth – Somogyi 2, Szebeni, Berki 1, Juhász Zs., Kis I., Vígh. Csere: Újházi (kapus), Szabó N. 1, Németh D., Gábor, Göbösi, Józsa. Edző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 8/7, ill. 6/2. Négyméteresből: 2/0, ill. –.

Álmosan indult szentesi szempontból a találkozó, hiszen a hazaiak gyorsan 4–0-ra elhúztak. Ám a vendégek összeszedték magukat, és felzárkóztak 4–2-re. A Vasas azonban ezen az estén kíméletlenül kihasználta az emberelőnyeit, és ezzel szép lassan eltávolodott vendégétől. Az utolsó hét perchez 8–4-es hazai előnnyel érkeztek a csapatok. A Szentes saját butaságainak „köszönheti", hogy végül a zárószakaszban négy gólt kapott, és így súlyosnak mondható vereséget szenvedett.

Vidumanszky László: – Mára össze kell szedni magunkat, mert ez a megyei rangadón kevés lesz.

Ma 18 órától Szentesen, a ligeti uszodában rendezik a Legrand-Szentes–Szeged Beton VE OB I-es mérkőzést.