Lakóövezet lehet a Tóthtanyánál
 A szentesi testület a szabályozási tervről is dönt ma

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-17 | Balázsi Irén

A szentesi képviselők mai ülésükön döntenek arról, hozzájárulnak-e ahhoz: lakóházak épüljenek a volt Tóthtanyánál. Korábban már jóváhagyták, hogy az ott elhaladó út korszerűsítésére pályázatot nyújtanak be.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az önkormányzat pályázik a földút korszerűsítésére Fotó: Tésik Attila
Pár évvel ezelőtt elkészült a Szentes külterületéhez tartozó Alsórét részletes szabályozási terve. Ez a városrész a 451-es elkerülő út és a Csongrádi út között van. Ott találhatók az egykori Termál Szövetkezet ingatlanai is, így például a Tóthtanya. Ám a volt nagyüzem majorjait megvette a Primo-Bau Kft., amely lemondott az ott elhaladó út tulajdonjogáról az önkormányzat javára. Mint azt lapunkban megírtuk, ennek az útnak a korszerűsítésére, egészen az elkerülő útig vezető szakaszig, pályázat benyújtását hagyta jóvá a képviselő-testületi többség, a kisebbség meg azt firtatta: miért nem az ottani ingatlantulajdonosok vállalják a beruházás költségeit. Azt is megírtuk lapunkban, hogy ha nyer a pályázat, a dűlő mellett lakó magánszemélyek és gazdasági egységek is kötelesek lesznek hozzájárulni az építkezéssel járó kiadásokhoz.

A képviselő-testület ma délután 2 órakor kezdődő ülésén arról kell dönteni, hogy a csődbe ment Termál Szövetkezet alsóréti ingatlanainak új tulajdonosa, a fővárosi Primo-Bau Kft. kedvéért módosítják-e annak a városrésznek a részletes szabályozási tervét. Eredetileg ugyanis a területet gazdasági övezetként jelölték ki. A földhivatalban a Primo-Bau Ingatlanforgalmi és Kereskedelmi Kft.-ként nyilvántartott tulajdonos azonban – a testület elé kerülő előterjesztés szerint – sikertelenül próbálkozott az ingatlannak a részletes szabályozási tervben megfogalmazott profilnak megfelelő hasznosításával. Ezért szeretné a pesti társaság módosíttatni az alsóréti tervet, mégpedig gazdasági övezet helyett lakóterületnek szándékozik használni. A több mint 7 hektáros részen családi, társas- és sorházakat terveznek építtetni. A Primo-Bau illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy a rendezési terv módosításának a költségeit magukra vállalnák. Ma mindenesetre eldőlhet, igényt tart-e rá az önkormányzat.