Ma a fővárosban hangolnak a csapatok
 Holnap 18 órakor: megyei rangadó Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-17 | Imre Péter

A már megszokott duplafordulóval zárul a vízilabdás esztendő. A Szeged Beton VE és a Legrand-Szentesi VK is Budapesten vendégszerepel ma, szombaton 18 órakor viszont egymás ellen szállnak medencébe a Kurca-parti ligeti uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idei és az eddigi díjazottak (balról): Barát, Horváth, Vincze és Szabó Fotó: Schmidt Andrea
Az év utolsó dupla fordulóját mindkét Csongrád megyei OB I- es férfi vízilabdacsapat ma Budapesten kezdi: a Szeged Beton VE 19 órától az FTC, a Legrand- Szentesi VK 19.30-tól a Vasas vendége lesz. A Tisza-parti alakulat lendületben van, a bajnokságban és a LEN-kupában is sikert sikerre halmoz, szeretne a zöld-fehérek ellen is nyerni. A Vidumanszky-legénység nem táplál illúziókat, valószínűleg egy tisztes különbségű vereséggel is elégedettek lennének a Kurca- partiak a Komjádiban. Már a Szeged elleni megyei rangadóra hangolnak, készülnek.

– A megyei derbik mindig különleges hangulatúak és mi arra törekszünk majd, hogy egy végig nyílt, háromesélyes mérkőzést játszunk a Betonnal – mondta Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke. – Már csak hivatalból is azt mondom, hogy hatvan–negyven százalék az esély a javunkra, s ezt majd szeretnénk realizálni is. Mindössze Torday Árpád bajlódik kisebb húzódással, de szinte biztos, hogy mindkét hétvégi találkozón játszani fog.

– Mi először a Fradira koncentrálunk, most még nem törődünk a szentesi vendégjátékkal – árulta el Gyöngyösi András, a Szeged Beton VE
Ünnepeltek a szegedi pólósok

Szerdán este kedves, „két felvonásból" álló ünnepségre, összejövetelre került sor a Bécsi Kávéházban, melynek főszereplői a szegedi vízilabdások voltak. Ekkor vehette át ezüstérmét – az edző Éles Vilmostól és az egyesület képviseletében Lakó Gábortól – a Szeged Beton VE serdülőcsapata, amely a 2003/2004-es bajnokságban a második helyen végzett. A Török Béla által négy esztendeje alapított, a legjobb utánpótláskorú pólósnak járó serleget ezúttal Vincze Zsombor érdemelte ki teljesítményével. Csak érdekességként: eddig Barát Ferenc, Szabó Zoltán és Horváth Ádám kapta meg ezt a díjat.  
vezetőedzője. – Lendületben van az együttes, nyerjük a meccseket, s kétpontos tervvel utazunk a fővárosba is. Amennyiben megverjük a Ferencvárost, úgy gondolom, a Legrand ellen is sikeresek leszünk. A megyei összecsapások persze mindig pikánsak, felfokozott hangulatúak és teljesen függetlenek a tabellán elfoglalt helyezésektől. Remélem, Varga Péterre is számíthatok, aki már jó ideje fájlalta a vállát, most begyulladt és napokig nem is edzett.

A krónikához tartozik még, hogy Gyöngyösi éppen Szentesen debütált a szegedi kispadon – győzelemmel. Ő, érthetően, ragaszkodna a hasonló folytatáshoz, míg a rivális szeretné végre egy rossz emlékkel „megajándékozni" őt és együttesét. Szombaton 19 óra tájban már tudni fogjuk, melyik fél óhaja vált valóra.

A Komjádi-kupában döntőt játszik a Legrand-Szentesi VK. A Kurca-parti utánpótlás fiúgárda az elődöntőben 10–7 (3–1, 4–1, 3–2, 0–3)-re verte a Vasast, s ezzel bejutott a fináléba. Vidumanszky László csapatának góljait Szabó (4), Vígh, Juhász (2–2), Németh és Somogyi szerezte. Az aranycsatában – ezt vasárnap rendezik a Kőér utcai uszodában – a BVSC-t búcsúztató (8–7) Eger vár a szentesiekre.