Baj után szerencse Mágocson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-15 | Blahó Gabriella

Szabó-Nagy Zoltán idén nyáron vasúti balesetet szenvedett, mindkét lábát amputálni kellett. A négygyermekes családfő hiába keresett munkát. Felesége eközben részt vett egy országos nyereményakción, s a szerencse nekik kedvezett: egymilliót nyertek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az amputált lábú apa hiába keresett munkát Fotó: Tésik Attila
A nagymágocsi Szabó-Nagy család élete gyökeres fordulatot vett, amikor baleset érte az apát. Vasúti balesetben olyan súlyosan roncsolódott mindkét lába, hogy amputálni kellett. A család kapott némi segítséget karitatív szervezetektől, az önkormányzattól, ám munkát nem találtak a bútorasztalos Zoltán számára. Megváltozott munkaképessége miatt a lakást is gyorsan át kellett volna alakítani számára is élhető környezetté, pénz hiányában ez sem valósulhatott meg. Most azonban enyhülnek a család gondjai: a Coop és a Gyermelyi tészta országos nyereményakcióján egymillió forintot nyertek.

Szabóné Marikától megtudtuk, hogy három csomag tésztát vásárolt, mellétűzve a falu élelmiszerboltjában kapott blokkot. Mint mondta, egyébként nem szokta eltenni a blokkokat, hiszen mi haszna is volna belőle. De talán valami sugallatra gyűjtögette őket egyenként. Be is küldte a borítékot, csak egyet. Akkor lepődött meg igazán, amikor a postaládában talált egy levelet, benne az értesítővel. Azt hitte, nem jól lát. Megszámolta a nullákat. A férje éppen az egyik kisfiúval társasjátékozott odabenn, s először ő sem akarta elhinni, hogy szerencséjük volt. Marika azt mondja, most érzi csak, hogy valóban egymillió forint tulajdonosai lettek, amikor már átvette a kártyát, melynek fedezete az összeg.

Harmati Albert, a Coop helyi ügyvezetője büszke arra, hogy az egyetlen magyar tőkével rendelkező áruházláncnál éppen azoknak kedvezett a szerencse, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

A pénzből Szabóék az apa igényei szerint átalakítják a lakást, kicserélik az ablakokat és beköttetik a gázt. Vásárolnak a növekvő gyermekeknek néhány új bútort, tudásuk fejlesztésére számítógépet. A négy fiatalnak új és egyre nagyobb ruhákra is szükségük van, terveik szerint az összeg egyik felét elteszik nehezebb időkre. A család azonban idén gazdagon ünnepelheti a karácsonyt.