Külön gyűjtögetnek a civil szervezetek
 Jótékonykodnak a szentesiek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-13 |

Többször kezdeményezte a szentesi önkormányzat szociális és egészségügyi bizottsága a munkáspárti Pap Imre elnök vezetésével, hogy fogjanak össze a civil szervezetek a rászorulók megsegítése érdekében. Bár egyetértettek az ötlettel az érintettek, mégsem hangolják össze akcióikat a karácsonyi ünnepek előtt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
A jótékonykodással is foglalkozó szervezetek külön-külön gyűjtenek azóta is a szegény családoknak.

A független helyhatósági képviselő, Ollai Istvánné akcióinak már hagyománya van. Mint arról beszámoltunk lapunkban, sikeres gálaműsort rendezett a Tóth József Színházteremben, s az adományokból ajándékot oszt majd az ünnepek előtt a rászoruló családoknak. A Szentes Városért Civil Fórum Léhi Gábor vezetésével november 1-jétől gyűjt a rászorulók javára. A Szeretetakció a szegények karácsonyáért elnevezésű akció részeként még csütörtökig naponta délután 2 és 5 óra között leadhatják az adakozók a tartós élelmiszereket, ruházati cikkeket, játékokat a Szabadidős SK Tóth József utcai klubhelyiségében. Az ajándékcsomagokat december 19-étől 21-éig viszik ki a rászorulóknak.

A Vöröskereszt területi vezetősége Agócs Lászlóné titkárral az élen szerdán délután 2 órakor rendez karácsonyi ünnepséget a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol ajándékcsomagot adnak az alacsony jövedelmű családoknak. A Farkasné Márton Katalin vezette Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi sütiversenyt hirdetett. Az édességeket a szervezet Sáfrán Mihály utca 31. szám alatti székházában adhatják le hétfőn és csütörtökön délután 2 és 4 óra között a gyerekek, anyukák és nagymamák. Az ünnepváró szeretetvendégség a művelődési és ifjúsági házban lesz csütörtökön délután 3 órakor.