Lakópark épül a volt szentesi repülőtéren

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-08 | Balázsi Irén

Állami támogatást várnak első lakásukhoz a fiatalok
Lakópark lesz Szentesen az egykori repülőtéren, ahol jövő tavasszal kezdődik a közművesítés. A tervek szerint 2005 őszén tíz család beköltözhet a lakásokba.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bubor Zoltán bárkinek megmutatja a lakópark tervét Fotó: Tésik Attila
Úgy tűnik, most már megvalósul a szentesi BGM Kft. ügyvezetőjének, Bubor Zoltánnak a terve, amelyet az önkormányzat is támogat. A szakhatósági engedélyek szinte mindegyike megvan ahhoz, hogy belátható időn belül elkezdődjön a volt repülőtér területén a lakópark kivitelezése. A Rákóczi utca felől lesz a főbejárata a családi házas övezetnek, ahol 120 építési telket alakítanak ki. Ezeket 800 és 1000 négyzetméter közötti alapterületűeknek tüntetik fel a rendezési terven. A Wesselényi utcán is megközelíthetik majd a családok a lakóhelyüket, ahol egy hektáron játszópark épül a gyerekeknek. Ugyanekkora területen 40-60 négyzetméteres házakat építenek az idős embereknek, akik képesek magukat ellátni. Az elképzelések szerint 30-40 ilyen kisebb alapterületű ingatlan lesz a lakótelepen, de ezek nem szociális otthonként működnének.

A Rákóczi utcai főbejárat közelében 7 ezer 500 négyzetméteren egy szolgáltató központ is létesül. A lakóházak különböző alapterületűek lesznek: 60 négyzetméterestől egészen 160 négyzetméter alapterületig választhatnak a családok az anyagi lehetőségeik függvényében. Az ügyvezető elmondása szerint nem az építési telkeket értékesítik, hanem legalább szerkezetkész épületeket.

A házak mindegyikéhez előkert is tartozik majd. Jövő tavasszal elkezdődhet a közművek kiépítése, s ennek befejeztével már jelentkezhetnek a leendő háztulajdonosok. Évente egyébként 10-15 család otthonának elkészülésével kalkulálnak. A lakópark első házaiba 2005 őszén költözhetnek a helybeliek. A fiatalok sokat remélhetnek a lakásügyi törvénytől, amely szerint 5-10 százalékos önrész megfizetése után juthatnának az első lakásukhoz állami garanciavállalás mellett.