Új rendelők a szentesi volt pártházban
 Sportorvos is praktizál a Klauzál utcában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-30 | Balázsi Irén

Új házi- és sportorvosi rendelőket adtak át tegnap a szentesi Klauzál utcai egészségügyi központban. A felújításra húszmillió forintot költött az önkormányzat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Korszerű orvosi rendelőket alakítottak ki az egykori párthelyiségekben Fotó: Vidovics Ferenc
Hagyomány volt a rendszerváltozás előtt, hogy egy kaptafára készültek a középületek. A szentesi Klauzál utcában így emelték a többszintes házat, amelynek emeletén voltak az MSZMP, később a Munkáspárt helyiségei és az orvosi rendelők, a földszinten pedig egy gyógyszertár. Ugyanilyenre tervezték a Kisér nevű városrészben lévő egészségügyi intézményt és pártszékházat is. A Klauzál utcai középület emeletén azonban már régebben megüresedtek a Munkáspárt termei, amelyekben háziorvosi rendelőt alakítottak ki. Dr. Szabó Ildikó letette a sportorvosi szakvizsgát is, így a szentesi és a kistérségi versenyzők akár előzetes bejelentkezés alapján is felkereshetik a doktornőt.

Az önkormányzat pályázati pénzből és saját forrás felhasználásával mintegy húszmillió forintot költött az egészségügyi létesítmény korszerűsítésére. Valójában az egész épületet felújították, beleértve a külső homlokzatot is. Kívül díszburkolattal látták el a járdát, rendbehozták a parkolót. Tavasszal pedig növényeket ültetnek majd a betonrengetegbe. Lényeges változás, hogy az egész épületet akadálymentesítették. Kialakítottak benne egy olyan mellékhelyiséget, amelyet a mozgáskorlátozottak használhatnak. A gyógyszertár felőli bejáratnál pedig elhelyeztek egy liftet, amelyen akár egy kerekes szék is elfér, és az asszisztensek segítségével az emeleti rendelőbe juthatnak a nehezen mozgó betegek.

A házi- és sportorvosi rendelők tegnap délutáni avatásán Szirbik Imre polgármester elmondta: a kertvárosi egészségügyi centrum felépítésével kezdődött a folyamat, ami a tervek szerint jövőre a Vörösmarty és a Zolnay utcai háziorvosi rendelők átadásával folytatódik. A Klauzál utcai sportorvosi rendelőre egy nemzeti sportvárosban nagy szükség van, különösen az athéni olimpia után, amely számunkra nemcsak az aranyérmekről, hanem a doppingügyekről is emlékezetes marad. A sportolókat egyébként kedden és csütörtökön délután 4-től este 7 óráig fogadja dr. Szabó Ildikó.