A legjobbak közé került két szentesi iskola
 A Boros szakközépiskola 9., a Horváth Mihály Gimnázium 21.

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-16 | Balázsi Irén

Az Országos Közoktatási Intézet felmérése szerint a szentesi Boros szakközépiskola a 9., míg a gimnázium a 21. helyen végzett a saját kategóriájában az oktatás-nevelés eredményessége alapján.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Boros Sámuel szakközépiskola diákjai is büszkék lehetnek magukra Fotó: Tésik Attila
Sokféle szempont szerint, önkéntes alapon vizsgálta az Országos Közoktatási Intézet a középfokú oktatási intézmények munkáját. Azt is figyelembe vették, hogy a tanulók milyen környezetből és felkészültséggel érkeztek a középiskolákba, s persze azt is nézték, az ott töltött évek alatt mennyit sajátítottak el a tananyagból. A rangsorolásnál szempont volt az is, hány nyelvvizsgát tettek le a diákok, és hány százalékuknak sikerült a felvételi vizsga a főiskolára vagy egyetemre.

Az újfajta sorrendszámítási módszer alapján a vizsgálatban részt vevő 172 gimnáziumból a 21. lett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium. Bácskainé Fazekas Márta igazgató rangosnak nevezte az elért helyezést, mert – szaknyelven mondva – a hozott értéket is mérték. Ez az összehasonlítás szerinte azért jó, mivel arról ad képet, mennyit fejlődtek a gimnáziumban a fiatalok. Az eredménynek pedig nagyon örülnek a pedagógusok, akik nemcsak a város, hanem a környező községek diákjait is oktatják-nevelik, sőt az irodalmi-drámai tagozatra az ország minden tájáról jelentkeznek tanulók.

A Boros Sámuel Közgazdasági Szakközépiskola a résztvevő 225 intézmény közül a 9. helyen végzett a saját kategóriájában. Papp Eszter igazgatóhelyettes azt mondta lapunk érdeklődésére: örülnek az eredménynek, mert a legfőbb céljuk, hogy sikeresen szerepeljenek a végzős diákjaik a felvételi vizsgán. Az egykori tanítványaiktól olyan visszajelzéseket kapnak, hogy a náluk szerzett tudást jól kamatoztatják.