Mehemed lett a játszótér
 Tizennégymilliót érő park az óvoda mellett

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-09-04 | Balázsi Irén

A Mehemed nevet kapta az a játszótér, amelyet Szentes Kisér nevű városrészében a napokban vettek birtokba az óvodások. Az uniós szabványnak megfelelő park kialakítása mintegy 14 millió forintba került.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Birtokba vették az uniós játszóteret az óvodások Fotó: Tésik Attila
Teheneket ugyan nem lehetett látni tegnap a szentesi Árpád utcai óvoda előtt, de ott volt a maga teljes valójában Mehemed. Ezt a nevet kapta a város legújabb játszótere, amelyért tíz évig harcolt a kiséri választókerület független helyhatósági képviselője, Ollai Istvánné. Szentes csaknem minden településrészén van már korszerű játékokkal felszerelt park a kicsiknek, ezért a Kisérben élők eddig csak irigykedtek a kertvárosi, felsőpárti és a városközpontban lakó társaikra. Mindez már a múlt, mert Mehemed olyan jóra sikerült, hogy az óvodások alig tudták kivárni Szirbik Imre polgármester néhány mondatát az avatási ceremónián. Az önkormányzat pályázaton nyert pénzt a gyerekbirodalom kialakítására: a közel 500 négyzetméter alapterületű park felszerelése mintegy tizennégymillió forintba került.

Az óvoda vezetője, Kádár Mihályné szerint nemcsak az intézményükbe járó közel 90 gyermeknek jött jól a játszótér, hanem az egész városrésznek. A játékszereket ugyanis még a kisiskolások is használhatják, mert nagyon stabilak. Rajki Istvánné az ötéves unokájával, Szabó Gabival vett részt az ünnepségen. A nagymama szerint hasznos a játszópark, mert a kicsik fizikai és szellemi fejlődését egyaránt szolgálja. A kislány egyébként már valamennyi játékra felmászott vagy ráült, s neki a pörgő hinta tetszik a legjobban.