Húsz nap kerékpáron
 Megérkeztek Athénba a szentesi szent jupátosok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-14 |

Július 25-én indult el kerékpáron öt vállalkozó kedvű szentesi sportoló az athéni nyári olimpiai játékokra. A Szt. Jupát triatlonistái húsz nap alatt, 2182 kilométer megtétele után megérkeztek a görög fővárosba.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Öt szentesi sportember – Dömsödi Gábor, Csendes Zoltán, Fabulya Pál, Vincze Mihály és Valkai Zsolt – július 25-én jól felszerelt kerékpárral vágott neki az ismeretlennek. Azonban erősen élt bennük az elhatározás, hogy több mint kétezer kilométer megtételével elkerekeznek az olimpia városába, Athénba. A triatlonisták naponta 120 kilométert ültek vasparipájuk nyergében.

Tegnap érkezett szerkesztőségünkbe a hír, hogy húsz túranap, 2182 km megtétele után augusztus 12-én megérkeztek Athénba. Sőt még azt is kiszámolták, hogy mennyi időt töltöttek a nyeregben: fejenként 121 óra 56 percet tekertek ahhoz, hogy célba érhessenek. A figyelmüket azt sem kerülte el, hogy nem csak síkságokon haladtak, hanem összesen 18 ezer 675 métert emelkedtek. Villámlátogatást tesznek, ugyanis három nap athéni tartózkodás után indulnak már vissza, hogy augusztus 29-én 17 órára a Dózsa-házhoz érkezzenek.


Továbbá:
Svájcból jött az arany
Kedvező a Bátorfi, Tóth páros sorsolása
Még kétséges, ki gyújthatja meg az olimpia lángot
A sportolóknak is jegyet kell váltani a versenyekre
Nehéz ellenfél jutott a cselgáncsosoknak