Tetőn lesz a szentesi szanatórium
 Kilencvenmilliós beruházás a gyógyfürdőben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-14 | Balázsi Irén

Október végére befejeződik a szentesi gyógyfürdő korszerűsítése, amelyre kilencvenmillió forintot költ az önkormányzat. Az épület tetejére még egy szintet építenek, ahol nappali szanatóriumot alakítanak ki.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Késő ősztől már gyógyulhatnak a betegek a nappali szanatóriumban Fotó: Tésik Attila
A területi kórházhoz tartozik szervezetileg a szentesi gyógyfürdő, amelyre ráfért már a felújítás. A kisebb-nagyobb javításokat leszámítva ugyanis 15-20 éve nem volt komolyabb renoválás az épületben. Az egészségügyi létesítmény fenntartója a megyei önkormányzat, ám most mégis a város segítségével sikerül azt jelentősen korszerűsíteni. Szűcs Lajos szentesi alpolgármester azt nyilatkozta lapunknak: nem azt nézik, ki a gazdája a gyógyfürdőnek, hanem arra törekszenek, hogy minél színvonalasabb ellátásban részesüljenek a helybeliek és a vonzáskörzet lakói. Nemrégiben azért készített pályamunkát a helyhatóság a kórházzal közösen, hogy állami támogatást nyerjen a termálfürdő modernizálására. Az önkormányzatnak meg is ítéltek mintegy kilencvenmillió forintot a létesítmény felújítására.

A terveknek megfelelően előbb megerősítették a tetőszerkezetet, mert újabb szintet építenek rá. Ott alakítanak majd ki egy nappali, 12 fős szanatóriumot, ahol a különféle gyógyászati kezelések után pihenhetnek a betegek. A pályázati összegből felújítják továbbá azokat a medencéket is, amelyeknek a gyógyvizében különféle kezeléseket végeznek. Az alpolgármester reméli, sikerül pluszforrást találniuk a gyógyfürdőben még fellelhető hiányosságok pótlására is. Erre azért lenne szükség, hogy ne legyen nagy a színvonalbeli különbség az épület most felújított részei és a régen korszerűsített egységei között. A gyógyfürdő rekonstrukciója az eredeti terveknek megfelelően október végére fejeződik be.