Erősödhet a Szentesi VK
 Sipos Edit és Kisteleki Dóra Szremkóék csapattársa lehet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-08-13 | Szélpál László

Három hete, július 19-én kezdte meg a bajnoki felkészülést a Szentesi VK női vízilabdacsapata. Kozák László edző irányításával naponta két foglalkozás szerepel a programban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sipos Edit (fehér sapkában) kölcsönbe érkezhet a Szentesbe Fotó: Karnok Csaba
Bár még egy-két kérdőjel akad a Szentesi VK női vízilabdacsapatának keretében, nagyjából véglegesnek lehet tekinteni a játékosállományt. A legutóbbi OB I ezüstérmese három kapussal, Varga Zitával, Döme Nórával, Brezovai Dorottyával, valamint a mezőnyjátékosokkal, Fejes Szilviával, Hegedűs Renátával, Hevesi Anitával, Győri Eszterrel, Kovács Georginával, Mészáros Judittal, Molnár Anettel, Pengő Brigittával, Tóth Andreával, Dalmády Petrával, Dalmády Szandrával, illetve egy régi, kedves ismerőssel, a többek között világ- és Európa-bajnok Sipos Edittel készül.

– Megtettük ajánlatunkat Editnek, bízunk benne, hogy a klub egykori neveltje hazatér és nálunk folytatja pályafutását – mondta Kozák László vezetőedző. – Ő most a Dunaújvárosi Főiskola játékosa, 1 évre kölcsönbe érkezne hozzánk. Sokat erősödnénk vele, hátul stabilabbak lennénk, és tőle várhatóak átlövésgólok is. Rajta kívül tárgyalásban állunk még a válogatottal az athéni olimpiára készülő Kisteleki Dórával is. Amennyiben sikerrel járnánk, komoly vetélytársai lehetnénk az eddig legyőzhetetlen Dunaújvárosnak, amelyben tudtommal Sós Ildikó abbahagyja, Tiba Zsuzsa pedig visszatér a fővárosba.

A felsoroltakon kívül a Szentes keretében még három pólós szerepel: egy hét múlva csatlakozik a többiekhez a junior Európa-bajnokságon ötödik helyezett magyar válogatott két szentesije, Huszka Zsuzsanna és Szabó Xénia, valamint a gárda kiemelkedő egyénisége, a nemzeti gárdától az olimpia után minden bizonnyal búcsúzó Szremkó Krisztina.

– Véleményem szerint, Athén aranyvárosként vonul majd be a magyar póló történelmébe – folytatta a tréner. – Optimista vagyok, úgy gondolom, a férfiak mellett Szusziék is megnyerik az olimpiát.
Ez mindenképpen csodálatos lenne, az viszont már kevésbé, ha Huszkáék nem indulnának a LEN-kupában. Információnk szerint még mindig nem sikerült találni a csapat mellé névadó főszponzort, így pedig veszélybe került a nemzetközi szereplés. Kár lenne veszni hagyni a lehetőséget, nem élni a kiharcolt joggal.