Eltekernek az olimpiára
 A szentesi Szent Jupát SE nagy kalandra készül

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-06-02 | Blahó Gabriella

Már elkezdték a felkészülést a szentesi St. Jupát SE tagjai: a nyári olimpiai játékokra biciklivel mennek. Az öttagú csapat a négyezer kilométeres táv útvonalát már tavaly szeptemberben megtervezte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Augusztus 13-ra, a nyári olimpiai játékok megnyitójára szeretne Athénbe érni öt szentesi kerékpáros. A csapat kapitánya, Valkai Zsolt elvezette már a társaságot Kárpátaljára, a Tátrába, a Tisz a-völgyébe és Székelyföldön is jártak – a fiúk tehát edzésben vannak. Külön felkészülés mégis megelőzi az athéni utat, hiszen minden túrát megterveznek az egyesület tagjai – számítógépen. Versenykerékpárokon edzenek, az utazás viszont úgynevezett konfekciókerékpárokon valósul meg. Nullkilométeres gumikkal indulnak, defektstabil bringákon, vadonatúj lánccal, két garnitúra fékbetéttel felszerelkezve.

A szentesiek vadkempingben alszanak és ennivalót is visznek magukkal a nagy útra. Valkai Zsolt, az egyesület vezetője fontosnak tartja, hogy a túra tagjai a szervezeten belül nevelődtek, nem egy alkalomra összeállt társaságról van szó tehát, hanem összeszokott tagokból. Bár ilyen hosszú útvonalon elég nehéz egymást elviselni, toleranciából kiválóan vizsgázott már eddig is Dömsödi Gábor, Csendes Zoltán, Fabulya Pál, Vincze Mihály és Valkai Zsolt. A világ legnagyszerűbb sporttalálkozóját a helyszínen szeretnék a szentesiek megtekinteni, s együtt ünnepelni a sok magyar sikert a lelátón. Tervük megvalósításában segítségükre volt a Gumiabroncs, a Termoker, Beleon és Tsa, a Biochipp Kft., valamint a Vaude és az ITV Szentes.