melygarazsok bújnak földbe
 Egymilliárdos beruházás Szentes központjában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-03-24 | Balázsi Irén

Egymilliárd forintba kerül a hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. beruházása Szentesen, ahol kuriózumnak számít a majdani többszintes épület alján most készülő melygarazs.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Négy méter mélyről szedték ki a földet a garázsoknak. Fotó: Schmidt Andrea
Találgatnak a szentesiek, hogy miért termelték ki azt mérhetetlen sok földet a belváros kellős közepén. A Horváth Mihály és a Nagy Ferenc utca találkozásánál lévő területen négy méter mélyre ástak le a munkagépek, amelyek most is ott dolgoznak az építkezésnél. A vásárhelyi illetőségű Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója, Bodrogi Ferenc lapunk érdeklődésére elmondta: az egymilliárd forintos beruházásuk részét képezi a Szentesen még kuriózumnak számító melygarazs. Miután kitermelték a földet, 50 ezer kilogramm vasbeton kerül az építmény aljára, és közel ugyanennyi az oldalába és a tetejére. Egyébként 60 centiméter vastag vasbeton lemez tartja majd a környezethez minden szempontból illeszkedő többszintes társasházat, amelynek földszintjén üzletek lesznek.

A melygarazs különben 47 autó elhelyezésére lesz alkalmas. A pincerésszel a tavasz végére, nyár elejére elkészülnek a kivitelezők. Magát az épületet érdekes formájúra tervezték: a Horváth Mihály utcára néző szárny a vele szemben lévő emeletes lakóházhoz hasonlóan négyszintes lesz. A Nagy Ferenc utcai rész pedig az ottani földszintes épületekhez illeszkedik majd. A társasházban 59 különböző alapterületű lakást alakítanak ki. Az ügyvezető igazgató elmondása szerint a beruházás három ütemben valósul meg. Első ütemként, 2005 nyarára a lakások egy részébe is beköltözhetnek a tulajdonosok. A Bodrogi Bau Kft. volt különben a kivitelezője a Kertvárosban nemrégiben birtokba vett orvosi rendelőknek és gyógyszertárnak, de a főtéri református nagytemplom felújításánál is dolgozott a cég.