Ösztöndíjat kaptak a fiatalok
 Megduplázta a keretet a szentesi önkormányzat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-11-08 | B. I.

A szentesi önkormányzat döntésének megfelelően 1 millió 400 ezer forint ösztöndíjat osztottak ki tegnap a felsőfokú oktatási intézmények hallgatóinak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mivel jó néhány főiskola és egyetem kevesebb támogatást adott azoknak a fiataloknak, akik lakóhelyük önkormányzatától is kaptak anyagi segítséget tanulmányaik folytatásához, ezért a szentesi képviselő-testület úgy határozott: kilép a Bursa Hungarica nevű pályázati rendszerből. A tegnapi ünnepségen azt is elmondta Szirbik Imre polgármester, hogy ezért hozta létre a helyhatóság a városi ösztöndíjalapot, amelynek összege a duplája annak, mint amennyit a Bursa Hungaricára fordított.

A városi ösztöndíjra az egyetemi és főiskolai hallgatók pályázhatnak, akiknek szociális helyzetük alapján ítélik meg az anyagi támogatást. Ebben a tanévben 60 igény érkezett a polgármesteri hivatalba, és közülük 51 felelt meg a pályázati kiírásnak. A tegnapi ünnepségen 1 millió 400 ezer forintot osztottak ki, egy-egy hallgató – rászorultsági alapon – 15 ezertől 30 ezer forintig terjedő ösztöndíjban részesült.