Bombariadó volt a szentesi bankban
 A rendőrség keresi az ismeretlen telefonálót

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2003-10-30 | Blahó Gabriella

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozóinak tegnap délelőtt át kellett vizsgálniuk a kereskedelmi bank épületét. Bombát szerencsére nem találtak, és most már az ismeretlen telefonálót keresik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ezt az épületet ürítették ki. Fotó: Tésik Attila
Pontban tíz órakor egy ismeretlen telefonáló közölte a bank egyik munkatársával: „Bomba van a bankban" – s azonnal letette a készüléket. A rendőrök ezt követően tüstént a helyszínre érkeztek, kiürítették az épületet. A kapitányság négylábú segítője, a robbanószer-kereső kutya, Astor szimatán múlt a nyomozás végeredménye. A rendőrök az épület átkutatása után megállapították, hogy nincs bomba a bankban. Tíz óra ötven perckor már az ügyfelek is beléphettek a belvárosi pénzintézetbe.

A rendőrség eddigi adatai szerint a telefonáló hangjából ítélve fiatalkorú fiú lehetett, aki ellen elrendelte a nyomozást Földvári N. István rendőrkapitány, közveszéllyel fenyegetés miatt. Andok Ágnes, a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. szóvivője közölte: a részvénytársaság feljelentést tesz az ügyben. A százhatvan fiókkal rendelkező pénzintézetnél egyébként nem volt még bombariadó. Szentesen pedig eddig egyetlen banknál sem fordult elő hasonló eset.