Hallucináció

Egyelőre csak találgatni tudok, hogy mi váltotta ki belőlem egy időben az igen gyakori éjszakai hallucinációkat. 2003 nyarától fél éven át, 2 hetente egyszer történt meg velem, hogy lámpaoltás és lefekvés után képzelgés, afféle látomás tört rám. Ez így nem teljesen igaz, látomás, azaz teljes értékű hallucináció emlékezetem szerint csak kétszer volt, s abból egy volt, ami miatt orvoshoz kellett fordulnom. Ez az eset.

Hozzá kell tennem, nehéz talán egy kívülállónak átélnie, nem is lehet, de meg kell próbálni elképzelni, milyen lehetett ez egy sötét szobában... egyedül...

Egy szürke árny lépett be sötét szobámba. Nyugodt voltam, bőrömön mégis kiütött a verejték. Az árnyat valami sejtelmes, bizonytalan fény világította meg. Alakja ismerős volt számomra, nem rémisztett hát meg, amikor felém kezdett közeledni. Ahogy ágyam mellé ért, hűtötte testemet egy hűvös fuvallat. Az alak nem szólt, s ettől gyanakodni kezdtem... valami nagyon rosszra. Éreztem, s látni véltem, ahogy lassan fölém hajol. Minden izmom összerándult, mozdulni sem bírtam, s hang nem tudta elhagyni ajkaim. A hideg futkált testemen, megborzadtam minden pillanatban. Ott állt fölöttem, és én semmit nem tehettem. Arcomtól csak néhány centire volt az övé. Hallottam, ahogyan hurutosan mélyeket sóhajt, majd arcomba lehelte a vérfagyasztóan hideg levegőt. Szaga a folyékony ragasztóéhoz volt hasonló. Nem tudtam, mire gondoljak, de egyre csak úrrá lett agyamon, tán nem is ember áll itt mellettem...

Hozzá akartam írni a rövidke történet végéhez, hogy "azután fölébredtem", de ez sajnos nem így történt a valóságban. Nem volt happy end.

Egy barátomnak egyszer elmeséltem ezt nem sokkal az eset után. Ahogy végighallgatott, elsápadt, rázta a hideg és csak annyit mondott: "ezt soha ne meséld el még egyszer!" Igen, megrémült a srác. Én is. Még most is ráz a hideg, ha eszembe jut.

Sokan a kimerültségre fogják. Kizárt. Viszont aznap este bekínáltak valamivel a vízparton. Egy kis társaság csupa fura küllemű - mint a hippik - felnőttből. Egy díszes kis dobozt nyitogattak, amiből selyemfonállal megkötött, sodort cigarettát vettek elő időnként. Nem is igazán cigaretta volt az, inkább összegöngyölt levél. 2 barátommal eleget téve kíváncsiságunknak megkérdeztük mi az, mire megkínáltak. Kaptunk persze tájékoztatót is. Elmondásuk szerint gyógynövény. Nem kételkedem ma sem. Az volt, ez biztos. Én csupán erre akartam fogni a dolgot (a hallucinációt). Másik variáció, hogy azon este előtt 2 héttel súlyos felsérülést szenvedtem. Leütöttek egy viperával. A homlokom felső részén ért az ütés. Szerencsés voltam. Néhány hónappal az eset előtt egy férfi belehalt egy ilyen sérülésbe, ahogy arról tájékozódhattunk a sajtóból. Szóval a sérülés is figyelembe vehető indok lehet a hallucinációkra.

Gondolkodom azon, hogy hozzáírok a történethez, és egy komplett kis horror-történetet formálok belőle. Szerintem alapnak egészen jó.

Az a furcsa, hogy ahogyan ezt elmeséltem, talán mindenki megkérdőjelezi, igaz-e a történet? Sajnos igaz... rémisztő gyermekkori emlék marad...

Előző oldal Celeborn
Vélemények a műről (eddig 6 db)