Elérhetőségeink: 

Vidovics Zoltán ügyvezető - 06-30-5678813
Levélcím: 6600 Szentes, Céhház u. 2/A
e-mail: zvidovics@freemail.hu

 

 

ÍRÁSOK:

Magyar néprajzi lexikon

Cikk a Szentesi Életben

 

Az ügyvezető levele:

A TERMELÉS LEÁLLT 


2009. A búzacsíramálé gyártását nagyüzemi méretekben befejeztük. Sajnos az üzem működtetésére, fejlesztésére, a termékek reklámozására és kiszállítására nem volt apparátusunk, pénzünk. A termékkört nem sikerült már ismert bio-alapanyagokból készült péksüteményekkel, süteményekkel, kenyérfélékkel széles alapokra helyezni, így nem volt forgalom, árbevétel, kínálat, ami mellett be lehetett volna vezetni ezt a néhány különleges terméket. Nem kezdtünk bele a különböző magvak csíráztatásába, nem folytattuk a csírázó magvakból készült lisztféleségek gyártásfejlesztését, és nem kutattuk tovább a csírázó magok állati takarmányként való hasznosíthatóságát sem.

Saját magam a cég ez irányú tevékenységét nem folytatom, bár kistermelőként gyárthatok, értékesíthetek csíramálét (Cs M-i Mezőgazd-i Szakig-i Hiv. Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága engedélyével). 

Szándékomban áll viszont arra érdeklődést mutató vállalkozónak, hasonló termékkört gyártó cég vezetőjének ismereteimet átadni, közös fejlesztésekben részt venni, közösen továbbgondolni a fölvetődött ötleteket. Külföldi, a bio-piacon jelenlévő társasággal tárgyalást folytatnék. Szívesen átadom a gyártáshoz szükséges eszközeimet (közben azért árulom az interneten is őket), hogy ezzel is elősegítsem a gyorsabb fejlődést.

Ne menjen veszendőbe Csongrád megye egyik népi hagyományokon alapuló hungarikuma, amit évszázadok óta őriz a népemlékezet, amelyen éveken keresztül dolgoztunk, egy sor eredményt értünk el, mint a Szabadalmi Hivatal Védjegyoltalma, vagy a csíramálénak és alapanyagainak bevizsgálása különböző beltartalmakra. /fehérje, rost, ásványi anyagok, cukor, keményítő/.
Különösen fontos fejlesztés volt a különböző ízesítések kimunkálása és az üveges, hűtést nem igénylő és adalékoktól mentes, fél évig szavatos termék előállítása.
Büszke vagyok végül, de nem utolsó sorban még a tönkölyös változat felfedezésére, mely hatalmas sikert aratott a bio-és reformélelmiszert fogyasztók körében.

Köszönjük fogyasztóinknak a bizalmát, lelkesítő támogatását! 

Üdvözlettel: 
                                                     Vidovics Zoltán