Délvilág 2001. december 4.

Szentesi hangverseny jeles évfordulón

Telt ház előtt

A pótszékek elfogytak, és körülbelül harmincan álldogáltak a zsöllye bejáratánál a szentesi Tóth József Színházteremben minap megrendezett hangversenyen. Az egészen különleges zenei élményt nyújtó esten felvonultak a komoly és a könnyű műfajok képviselői. Az énekesek és muzsikusok pályáján egyetlen közös vonás: mindannyian tanítványai voltak az elmúlt harminc évben Majtényi András zenetanárnak.
     A koncert tapsviharral kezdődött. A zongorista ült hangszerénél és percekig várt. Az első darab első hangjaitól kezdve két órán át a közönség megjutalmazva érezhette magát, hiszen magas színvonalú produkciókban szerepeltek kiváló előadók.
     A komolyzenei számokban föllépett Tóth Judit, a szegedi színház operaénekese, Huszár Anita, aki operaénekesként oktatja zené­re növendékeit Vácott, Mihály Béla klarinéton, és Majtényi Eszter zongorán.
     A gimnázium leánykórusa karra átdolgozott Beatles-slágereket énekelt. Presser Gábor Mozi című dalát Szabó Anita adta elő. Szekeres Adrienn, az Unisex exénekesnője és Náray Erika, az Operettszínház énekesnője közös dallal és magánszámmal is fellépett. Zelei Gábor, a szolnoki színház színésze Júdás szólóját énekelte, Hevesi Tamás pedig életében először nem magát kísérte. Mert zongorán mindig Majtényi András kísért. Az ünnepeltnek az utolsó dal közben mégis a színpad szélére kellett állnia, mert az neki szólt.

B. G.