Ajánlás

A fának szerteágazó lombja van, de minden ág, minden levél a gyökerekből táplálkozik.

     2001. november 22-én este a szentesi Tóth József Színházban ünnepi hangversenyre került sor. A Horváth Mihály Gimnázium kiváló énektanára, kedves kollégám Majtényi András adott jubileumi koncertet.
A zenei pályán eltöltött kerek 30 esztendő késztette arra, hogy megálljon egy pillanatra, visszatekintsen zeneiskolai tanári munkájára, valamint a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán megélt 23 év minden egyes hétköznapjára és ünnepnapjára. Az országos beiskolázású drámais osztályokban a hagyományos, klasszikus értelemben vett tanári munka nem elegendő. Itt többet, sokkal többet kell adni, valami pluszt, belülről jövőt, amit sehol senkinek nem tanítanak, amire csak ráérezni lehet, amitől már nincs kötelesség, csak életforma van.
      
Ezt a munkát csinálni ugyanis csak így lehet, másképp nem érdemes. Tanítványai is tudják ezt. Belső tartalékait is maximálisan felhasználva tanít és nevel, hogy tudást és emberi tartást adjon diákjainak.
A jubileumi esten nem egyedül akart kiállni a színpadra, nem egyedül akart ünnepelni. Meghívta muzsikus barátait, volt tanítványait, a drámai tagozatból „kinőtt”, már ismert nagyszerű énekművészeket, színművészeket, az iskola mostani diákjait, akik boldogan vállalkoztak a közös fellépésre a szentesi „deszkákon”.
       
A jubiláló Majtényi András mellett ott volt a színpadon lánya Eszter, a Szegedi Konzervatórium elsőéves zongora szakos hallgatója is.
Apa és lánya négykezesének ritka pillanatai is emlékezetesek lesznek számunkra.
Majtényi tanár úr a tőle megszokott szerénységgel, páratlan eleganciával jelent meg a színpadon, megajándékozva a közönséget mind a legmélyebbről jövő őszinte érzések drámai pillanataival, mind a könnyed, igényes szórakoztatás mozzanataival.
A jubileumi esten tanár-barát-diák-közönség egymásra talált.

      Jó szívvel tudom ajánlani a jubileumi est változatos, színes, nagyon színvonalas műsorát minden érdeklődőnek. Lehet szemezgetni, ki-ki zenei ízlésének megfelelő produkcióra akadhat a széles skálán mozgó műsorszámokban.
Örömteli zenei élményt, jó szórakozást kívánok.

Szentes, 2002. április 19.
                                                
Dr. Bácskainé Fazekas Márta
                                        
a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója