Tel: (63)562-265

Fax: (63)562-266/108

Határtalanul

2012. október 22-26.

Képzés

Általános információk

Szakképzés
Szakközépiskola
Technikusképzés
Képzési helyszínek
Oktatóink

Az intézmény

A névadó
Történet
Fenntartó
Dokumentumok

Programok

Kiállítás
Diákprogramok

Külföldi kapcsolatok

Külföldi gyakorlat
Társiskolák

Diákoldalak

Elérhetőségek

E-mail az iskolának

Vendégkönyv

Régi honlap

 

 

A VM ASzK Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati felhívása alapján sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL programban 2011-ben. Ennek köszönhetően 22 Barthás diák és 3 tanár utazhatott Kárpátaljára 2012. április 22-26-ig.

Csoportkép

A pályázat keretében egy határon túli magyar tannyelvű mezőgazdasági szakközépiskolával közösen valósítottunk meg egy szakmai és kulturális oktatási programot. Partnerünk a Makkosjánosiban található Jánosi Mezőgazdasági Líceum (Ukrajna). Ebből az intézményből 20 magyar diák és 2 tanár fog eltölteni szintén egy szakmai és kulturális programot Szentesen 2012. június 4-8-ig. 

Taxiban  Iskola

Az együttműködés konkrét célja egy olyan, közösen megvalósított terméket létrehozzunk, amelynek az elkészítését, kivitelezését a magyarországi és a külhoni diákok együtt végzik el. Esetünkben a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét ismertettük Kárpátalján, és a partneriskolában elkészítettük az erre alkalmas konténereket.

szelektív konténerek  Hulladékgyűjtés

A kulturális programok során meglátogattuk Kárpátalja nevezetes városait és múzeumait, valamint a Vereckei-szorost és hágót. Meglátogattuk Szolyván a "Málenykij robot"-ra elhurcolt és elpusztult emberek tiszteletére emelt emlékművet. Útjaink során koszorúkat helyeztünk el és fákat ültettünk.

Faültetés Koszorúzás Emlékmű

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2.330.880,- forinttal támogatja az együttműködést.

csoport  Emlékmű

Előtér  csoport