Tel: (63)562-265

Fax: (63)562-266/108

"A szomszéd kertje mindig zöldebb"

Beszámoló a müncheni tanulmányútról

Képzés

Általános információk

Szakképzés
Szakközépiskola
Technikusképzés
Képzési helyszínek
Oktatóink

Az intézmény

A névadó
Történet
Fenntartó
Dokumentumok

Programok

Kiállítás
Diákprogramok

Külföldi kapcsolatok

Külföldi gyakorlat
Társiskolák

Diákoldalak

Elérhetőségek

E-mail az iskolának

Vendégkönyv

Régi honlap

 

 

Egy „A szomszéd kertje mindig zöldebb” elnevezésű projekt keretében tíz napot töltöttünk a németországi Münchenben. Látogatásunkat a Leonardo programirodához benyújtott pályázatból finanszíroztuk.

 

A tanulmányút célja az volt, hogy megismerjük a német szakképzést. Tapasztalatokat szerettünk volna szerezni továbbá azokról a gyakorlati helyszínekről ahol diákjaink a gyakorlatukat töltik. Megismerkedtünk a német partneriskolában (Berufsschule Für Gartenbau und Floristik München) folyó oktatással. Egyaránt képet kaptunk mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásról. Részt vettünk a dísznövénytermesztő szakmunkásoknak rendezett gyakorlati vizsgán.

Meglátogattunk olyan üzemeket-intézményt is, ahol iskolánk diákjai már több éve gyakorlatokat töltenek: Ölbrunner kertészet, Alois Brandl virágüzlete, Müncheni Botanikus Kert, Wallenburgi biokertészet.

 

Ezenkívül ellátogattunk még a müncheni nagybani virág-és zöldségpiacra is.
A szakmai tanulmányút keretében ellátogattunk a BUGA-ra (Szövetségi Kertészeti Kiállítás) is. A kiállítás 2005. április 28.-tól október 9.-ig került megrendezésre.

Tanulmányutunk ideje alatt kulturális programként ellátogattunk a neuswansteini kastélyba illetve a Zugspitzre, Bajorország legmagasabb hegycsúcsának kilátójára.