Média támogatók

Szentesi Mozaik

Szentesi Mozaik

Városi Visszhang

Városi Visszhang

Szentesi Élet

Szentesi Élet

VIII. Harc a Kincsért - összefoglaló

VIII. Harc a Kincsért

VIII. Harc a Kincsért

Véget ért a VIII. Harc a Kincsért ifjúsági kalandvetélkedő 2016. április 21-22-i időponttal, amely idén Az útvesztő elnevezést kapta. Az eddig megszokottakhoz képest a csapatok elég nagy különbségekkel szerepeltek.  A kalandvetélkedőben összesen 19! bázis feladatban lehetett a csapatoknak pontokat szerezni. Öt középiskolai csapat, a KÖZGÉ Őrjöngők HMG Harcosok, MEZGÉ aljas 6-osok Zsoldos Gladiátorok, és a Pollák Hősei vettek részt a diadalon. Minden iskola teljes létszámú csapattal indult, azaz csapatonként 5+1csere -5+1csere fővel, amelyekből minimum 1-1-lány részt vevő volt.

Április 21-én reggel 08:20-kor a Szentesi Üdülőközpont bejárata előtt a két Játékmester (Bertók Róbert és Bocskay István)  köszöntötte a kalandvetélkedőre érkező diákokat.  Ezt követően egyből kezdetét vette a kalandvetélkedő, amelynek versenyszámai a következők voltak:

Olvasd tovább a “VIII. Harc a Kincsért - összefoglaló” cikket!

Indul a VIII. Harc a kincsért

Indul a VIII. Harc a kincsért

Indul a VIII. Harc a kincsért

Hamarosan kezdődik a VIII. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Az idei verseny nem véletlenül kapta „Az Útvesztő” elnevezést.

A Játékmesterek kreativitása a tavaszi napsütéssel együtt életre kelt, így mint minden évben, úgy most is számtalan érdekes és nehéz feladatra számíthattok. A csapatok idén is 5 fősek lesznek, az öt főből pedig legalább egy lánynak lennie kell a csapatban. Újdonság a szabályok terén, hogy minden csapatnak lehet 1 fő csere csapattagja, aki végig a csapattal tarthat, viszont az adott feladatban egyszerre csak 5 fő vehet részt. A csere csapattag lehet egy tanár is! Szintén újdonság, hogy bárki csapattag lehet, aki az adott iskola nappali tagozatos tanulója, akár egy korábban „leszerelt” tartalékost is behívhat a csapat, hogy erősítse soraikat. A vetélkedő „bázisa” idén is a Kurca-part Kalandpark lesz. A kalandvetélkedővel kapcsolatos fontos, sőt (mint tudjátok) nélkülözhetetlen információk folyamatosan kerülnek majd fel a rendezvény weboldalára, a www.szentesinfo.hu/aharc oldalra! Így a mottó újra él: A verseny elkezdődött!

Olvasd tovább a “Indul a VIII. Harc a kincsért” cikket!

Szülői nyilatkozat

Szülöi nyilatkozat --> Fájl mérete:39.12 KB Letöltések száma: 113
Ezt a nyilatkozatot minden egyes csapattagnak ki kell tölteni. A nyilatkozatokat a résztvevöknek és (18 év alatti induló esetén) a gondviselöknek is alá kell írnia. Az összes kitöltött nyilatkozatot a csapatkapitányoknak kell átadni, akiknek ezeket át kell adni a játékmesterek részére a versenyre érkezéskor.

A Hasra fel!

A Hasra fel!

A Hasra fel!

Kedves kalandorok!

Szokás szerint a vetélkedőn készített vacsorátok ismét zsűrizésre kerül majd. Az előre megadott feladat alapján most nem az ételt pontozzuk, hanem a csapat öltözetét, illetőleg a vacsorakészítéshez írt költeményeteket! Röviden, és lehetőség szerint rímekbe szedve vetítsétek elő, hogy hogyan készítitek majd el vacsorátokat, és várhatóan milyen lesz az elkészült ételköltemény. Az a csapat kapja majd a legtöbb pontot, amelyik kinézetre a leginkább hasonlít egy étterem konyhai csapatára, és amelyik a legötletesebben ír a konyhai „művészetéről”. Így majd ebben a bázisfeladatban a két „produkció” egyben adja majd meg a helyezéseket.

Fontos infó!

Kedves Kalandorok!

Úgy készüljetek, hogy a kalandvetélkedőre való gyülekezés idén a Szentesi Üdülőközpont bejáratánál lesz április 21-én, csütörtökön, reggel 08:20-kor. Az a csapat aki nem ér oda percre pontosan teljes létszámmal, az biztosan - 5 bázisponttal kezdi a vetélkedőt!
A táborba való bejutás kissé kalandosnak ígérkezik, így mindenki készüljön fel arra, hogy nem csak abban az esetben lehet vizes, ha esni fog az eső. Érdemes lesz a csomagokat is vízhatlanítani!
Az eddig felsorolt szükséges eszközökhöz írja fel minden csapat a sok-sok kötöző zsinórt, és a zseblámpát is..

Üdvözlettel: A Játékmesterek

Az idei év csapatai

Zsoldos

Zsoldos

Pollák

Pollák

Mezgé (Bartha)

Mezgé (Bartha)

Közgé (Boros)

Közgé (Boros)

HMG

HMG

Szeretnéd megnyerni? Olvasd el!

Álca

Álca

Kedves Kalandorok!
Íme az első konkrét feladat a jövő heti VIII. Harc a kincsért – Az útvesztő kalandvetélkedőhöz.
Első feladata minden csapatnak, hogy a felsorolt dolgokat beszerezze, és előkészítse a jövő heti „bevonulásra”. A vastaggal szedett tárgyakat, eszközöket mindenképpen hoznia kell minden csapatnak, mert hiányuk esetén a bázisfeladatokat végre sem tudják hajtani! A nyilatkozatok, és orvosi igazolások (pl: iskolaorvos általi) nélkül senki nem vehet részt a vetélkedőben!
Fontos információ, hogy a versenyen csak úszni jól tudó csapattagok indulhatnak (a 6 indulóból legalább 5 fő!).
Egy kis baki miatt kitudódott egy-két olyan információ is, amit a szigorú Játékmesterek az utolsó pillanatig szerettek volna titokban tartani.
Az egyik ilyen fontos információ, hogy érdemes megnézni egy-két kommandós filmet, hogy az álcázásról többet tudjatok. Mindenképpen érdemes a hajótöröttek által készített tutajok készítését is tanulgatni. És az eddig utolsó fontos kiszivárgott információ, hogy idén bizony az erő is nyerő lesz.
Hamarosan újabb információk kerülnek napvilágra.

Amit a csapatoknak hozniuk kell magukkal a vetélkedőre!

Ízelítő!

Ízelítő!

(A sötéttel szedett dolgokat kötelező magukkal hozni a csapatoknak!)

 • legalább 3 garnitúra száraz ruha (mert legalább kétszer elázhatnak!)
 • olyan ruha, ami nem baj, ha nagyon piszkos lesz, (pl: füves,saras lesz)
 • (nejlonzacskó/zsák a vízhatlanításhoz)
 • csapatonként 2-2 db. egyszemélyes matrac!
 • fürdőruha, törülköző
 • 5-6 pár száraz zokni
 • esőkabát - esőruházat
 • sátor
 • csapatonként 1 db bogrács és bogrács állvány, ételkészítéshez eszközök, fűszerek, gyufa!
 • minimum 2 db. Sátor
 • TAJ Kártya
 • diák vagy személyi igazolvány
 • toll és papír minden indulónak
 • a honlapról letöltött nyilatkozat kitöltve, aláírva, csapatkapitány által összeszedve
 • sportorvosi, vagy iskolaorvosi igazolást
 • 18 évalatti induló esetében szülői, vagy gondviselő hozzájárulási
 • kézifűrész
 • sportcipő/túracipő
 • minden csapattagnak hálózsák, vagy meleg takaró
 • Inni és ennivaló a bevonulás napjára
 • kulacs – ásványvizes flakon
 • tisztálkodó felszerelés

Kalandorok készüljetek!

Kalandorok készüljetek!

Kalandorok készüljetek!

Igazi útvesztő lesz az idei ÚTVESZTŐ!

VIII. Harc a kincsért

VIII. Harc a kincsért

VIII. Harc a kincsért

Kedves Kalandorok!
Eljött az idő, hogy csapataitokat szervezni kezdjétek, hiszen hamarosan kezdődik a VIII. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Nem gond, ha a csapatba beigazoltok egy igazi felderítő zsenit is, hiszen az idei verseny nem véletlenül kapta „Az Útvesztő” elnevezést. Az idei kalandvetélkedő időpontja április 21-22. (csütörtök-péntek)!

Olvasd tovább a “VIII. Harc a kincsért” cikket!